Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hentes, a híd, a laktanya – Petőfi a mindennapokban

Az 1849-49-es forradalom és szabadságharc egyik vezéralakja Petőfi Sándor volt, akinek a nevét számtalan közterület, közintézmény… viselte és viseli ma is. Ezekből válogattunk.

Kiskőrös, Petőfi tér. Szemben Petőfi Sándor szülőháza, jobbra a Petőfi Sándor Művelődési Központ

0 Tovább

Delhusa Gjon a cserépkályhának háttal gitározott, majd útra kelt

Amikor még nem rettegő Rambóként szállt alá celebségre vágyó asszonyok közé. Amikor még nem volt a dunaújvárosi Hősök Templomában a Vitézi Rend tagja. Amikor még nem kapta meg a legjobb zeneszerző díját egy kubai dalversenyen. Sőt, amikor még az év énekese sem volt az NDK-ban. Akkor ilyen volt Delhusa Gjon. Aztán elindult.

0 Tovább

Az ünnep, amikor a melós hozzáérhetett az üzem jónőjéhez

Mi volt a közös a kisiparban és a nagyüzemben? Az, hogy nagy eséllyel mindkét vállaltnál volt legalább egy jónő, ha nem a szalag mellett vagy a gép mögött, akkor a meón, a konyhán, a titkárságon. A nők szempontjából a szerencsés arány az volt, ha ők voltak kevesen - ideális az egy nő, hiszen ő értelemszerűen a legjobb nő is, pozíciója már összesen két nő esetén is veszélybe kerülhet -, kevés nő esetén viszont sok férfi inkább csak vágyakozhatott akár csak egy érintésükre is. Kivéve azt az ünnepi alkalmat, amikor közös fotózás volt, és nem hogy szabad volt a közelükbe kerülni, hanem a fényképész kifejezetten utasította is őket erre.

Első képünk szereplőit már a fotós is úgy állította be, hogy pontosan középre kerüljön a jónő, elégedett is a mögé húzódó két fiatalember arckifejezése.

0 Tovább

Retro

blogavatar

Soha nem létezett semmiféle "azok a régi szép idők". Mindig is csak a mindennapok voltak. (Kurt Vonnegut) Úgyhogy ez egy teljesen mindennapi blog.

Utolsó kommentek